Ruimte om te leven

Zonneweide ligt in Apeldoorn aan de oostflank van de Veluwe en is van oudsher een gemeente met veel groen. Denk maar eens aan Het Loo: het grootste landgoed van Nederland. De nieuwe wijk Groot Zonnehoeve doet recht aan het fraaie landschap en binnen deze wijk neemt Zonneweide een perfecte plaats in. Het is een kleinschalig project met 41 woningen en 10 zorgappartementen (niet van Bouwinvest). Het project ligt aan De Groene Voorwaarts, een brede parkachtige zone met vele volgroeide bomen, en het bos van Schuylenburg nabij.

hardlopers

Dorp binnen de stad

U heeft straks het gemak van “de grote stad” onder handbereik: winkels, scholen en andere voorzieningen bevinden zich allemaal op luttele minuten fietsen van uw huis. Op loopafstand zijn een supermarkt en brasserie gelegen. Tevens zijn winkelcentrum de Eglantier en de Linie nabij gelegen waar u terecht kunt voor alle dagelijkse boodschappen. De ligging van Zonneweide ten opzichte van de uitvalswegen is optimaal: vlakbij de A50 en de A1. Maar ook met het openbaar vervoer zijn de verbindingen uitstekend. U bevindt zich vlakbij NS-station De Maten maar u kunt natuurlijk ook reizen vanaf station Apeldoorn. De Apeldoornse binnenstad ligt op 10 minuten fietsen.

binnenstad-apeldoorn

Voor ieder wat wils

Apeldoorn biedt voor ieder wat wils. Voor de nodige ontspanning en (sport) activiteiten hoeft u niet ver. Naast het bos van Schuylenburg is het Matenpark in de directe omgeving gelegen, evenals diverse sportverenigingen en het Omnisport, een multifunctionele sportaccommodatie waar regelmatig evenementen worden georganiseerd. U kunt heerlijk wandelen in het Nationale Park de Hoge Veluwe, een expositie bezoeken op Paleis Het Loo of een voorstelling bijwonen in het Orpheus theater. Daarnaast worden er in Apeldoorn regelmatig evenementen georganiseerd zoals de Zeepkistenrace of het Drakenboot festival.

veluwe

Ruimte voor zorg

Aan de rand van Zonneweide staat een zorgcomplex, een thuis voor kinderen met een beperking. Het idee voor dit wooninitiatief is ontstaan bij een groep ouders. Zij zochten een passende woonvorm voor hun kinderen met een beperking. Het doel is om jongvolwassen bewoners met een verstandelijke beperking een plezierige en veilige kleinschalige thuishaven te bieden.